Skip to content

TC VICOGNE - augustus MAGAZINE

Woordje van het bestuur

Vicogne Magazine Augustus

Beste leden,

Wat werd er ons wijsgemaakt rond midden juli???? Mooi weer en weg corona!!!  Niets daarvan!  Een heropflakkering haalde ieders agenda door elkaar en ook die van ons tornooi en van Interclub.  Gelukkig waren de weergoden ons wél goedgezind, er werd veel gespeeld op onze terreinen en ook ’s avonds was het gezellig druk op ons terras.

Wat dus een intense periode vol sportieve suspense leek te worden, begon met een ware organisatorische thriller van formaat en eindigde in een gezellige tennismaand op een rustig tempo.   Precies wat we nodig hadden om het Corona-spook wat te vergeten. 

Je leest hieronder meer over de “thriller” (enfin voor ons toch), de gezellige sfeer in het clubhuis, het mooie weer en niet te vergeten ook over onze jeugd, die gelukkig toch nog de stages kon afwerken.

Veel leesplezier

Jaklien Deroo

Secretaris en Interclubverantwoordelijke

Géén maand om te vergeten

Vicogne Magazine Augustus

Mag ik toch even toegeven dat ik enkele keren FLINK gevloekt heb afgelopen weken?  Even terug naar midden juli hiervoor.  Eerst krijgen we veel hoopgevende berichten uit de media dat de corona-epidemie in kracht afneemt. En hop, we beginnen vol goeie moed (OPNIEUW ?) te plannen voor interclub (voor de 3e keer al dit jaar) met onze verschillende organisaties met als hoogtepunt voor augustus: ons Ehtias-en dubbeltornooi. Er waren mooie plannen gemaakt om deze “corona-proof” te houden.

HELAAS: wat we hoorden en zagen op andere tornooien deed ons enorm twijfelen.  Een tornooi organiseren onder deze omstandigheden durfden wij NIET aan. Onmogelijk om dit veilig te laten verlopen in ons “klein” clubje. En dus na wijs overleg, om onze leden te beschermen (zodat ze de rest van de zomer konden verder spelen) hebben we binnen het bestuur het wijze besluit genomen om deze tornooien niet te laten doorgaan. Jammer voor de sfeer en de gemoedelijkheid om eens tegen andere clubs te kunnen spelen.  

Etappe 2 dan maar: hopen dat eind augustus de voorheen reeds 2 keer uitgestelde interclub voor volwassenen door kan gaan… HELAAS: 2 dagen later, bericht van Tennis-Vlaanderen: alles wordt afgeschaft!! Wat een ontgoocheling!! Begrijp je nu waarom ik zo gevloekt heb??

MAAR: op heden zijn we allemaal gezond en dat is toch het allerbelangrijkste.  De maand is wel zéér positief geëvolueerd.

  • In de 1ste week augustus hebben we onder stralende, soms te warme zon, een fantastische stageweek gehad.
  • SLA JE SLAG, het intern ENKEL laddertornooitje, was al een succes en werd op algemene vraag zelfs verlengd. Met dank aan Timmy voor de puike organisatie.
  • Ter compensatie van het tornooi werd er een INTERN DUBBEL tornooi gestart: For love of the game, for Fun and for Glory .

Ook de VICO DUO jeugd en volwassenen was een succes door per uur wisselende en verrassende koppels te vormen. Jammer dat alle eetgelegenheden die hieraan waren verbonden, niet zijn mogen doorgaan door dat vies beestje, waar ik de naam niet meer wil zeggen. Maar bon, we klagen niet, alle leden hebben zélf voor sfeer gezorgd.

Dankzij de warme maand augustus, resulteerde dat in drukbezette terreinen. Er werd enorm veel gespeeld: bijna iedere avond waren alle terreinen bezet tot 22 uur. Nadien werd er veel buiten op het terras gezeten, gekeuveld en gedronken, weliswaar tot een beperkt uur.

Ik wil ook onze leden danken dat ze zich heel mooi aan de Corona-regels hebben gehouden, de barvrijwilligers die de bar wilden openhouden, ontsmetten enz… Maar ook de senioren-barvrijwilligers die dit jaar wat terughoudender waren om te helpen omwille van het “beestje” en dat écht, écht jammer vonden.  Dank aan iedereen die hielp, en voor de senioren-barvrijwilligers: we zien jullie volgend seizoen GEZOND en WEL terug.

EN: als besluit wil ik toch eens benadrukken wat alle “bestuursleden ” achter de schermen doen om alles vlot te laten verlopen. Hun onopvallende en vele uren werk resulteren in een ledenaantal van tot op heden 254 gelukkige tennissers!! 

Jaklien

Bar / Clubhuis

Vicogne Magazine Augustus

Wat doet een mens als de tornooien en interclub wegvallen?  Dan gaat hij gewoon tennissen ?.  En dàt is wat onze leden massaal gedaan hebben in de mooie, warme en droge maand augustus.  De terreinen waren het merendeel van de avonden druk bezet, en de bar was gezellig open.  Het was in augustus niet de grote massa van volk die we in een normaal seizoen krijgen, maar toch hoor…  elke avond een gezellig groepje leden die onderling speelden en nadien iets dronken, mét respect voor de maatregelen.

Dat maakte van augustus een kalme en aangename clubmaand, waar de nadruk lag op “gewoon spelen” en “gezellig napraten”.  Het warme weer (ook ’s avonds) zorgde ervoor dat er tot laat in de avond op het terras gezeten kon worden.  Jammer van dat sluitingsuur misschien???  Neen, over de Corona-maatregelen gaan we nu niet klagen, want uiteindelijk kan je augustus samenvatten in één woord: GEZELLIG. 

Deze maand zouden we voor ons tornooi 2 biertjes aan de man brengen en hiervoor gingen we samenzitten met brouwerij Vanhounsebrouck.  Ondanks de schrapping van het tornooi, hebben we beslist om de 2 biertjes in het gamma te plaatsen. En we hebben al het gemerkt: de Filou en Kasteel Rouge worden goed gesmaakt.

Ziezo: geen grote drukte dus, maar gezellig vertoeven met een lekker fris biertje, glaasje cava en onze Vedett doet het ook nog steeds zeer goed ?

Hopelijk kunnen we dit in september nog verderzetten.  Santé

Shirley

Verantwoordelijke bar

Jeugdnieuws

Vicogne Magazine Augustus

Ondanks het stopzetten van de jeugdinterclub, zat onze jeugd niet stil. Begin augustus hadden we de laatste zomerstage. Opnieuw met veel enthousiaste spelertjes. Heel wat leden maar ook veel nieuwe gezichten aan het werk gezien. Ondanks de hitte en na de heerlijke frietjes van Marie Claire, speelden ze op de laatste middag nog een intern tornooitje. 

Ondertussen is de sla je slag voor de jeugd gestart. Een vernieuwd concept dit jaar. Vaste tijdstippen, de planning wordt vooraf opgemaakt en enkele dagen voordien doorgemaild. Er worden matchen van telkens een half uur gespeeld. Enkele ouders helpen begeleiden bij de puntentelling van de jongste spelers.  Het scorebord hangt uit in de bar. De spelers verdienen tennisballetjes i. p. v. punten. 3 per gewonnen match, 2 bij een gelijkspel en 1 bij deelname. De jeugdspeler met de meeste tennisballen na de derde middag wint. Wie nog wenst in te schrijven er zijn nog plaatsen vrij op woensdag 16 september van 16u tot 18u.

Op maandag 26 juli werd de eerste sla je slag alvast een sportieve en faire middag. Proficiat aan alle deelnemers.

Inge

Jeugdverantwoordelijke

Terreinen

Vicogne Magazine Augustus

Als terreinverantwoordelijke kan ik maar één ding zeggen deze maand: BEDANKT

Netten en borstels netjes op hun plaats gehangen, terreinen steeds mooi geveegd én er werd ook regelmatig gesproeid.  Bij regenweer namen jullie ook de correcte beslissing om NIET te spelen.  Belangrijk, want op te natte terreinen blijven je voetafdrukken achter en die zorgen voor oneffenheden wanneer het opdroogt.  Zeer belangrijk als we niet op een patattenveld willen spelen.  Bovendien is het ook gevaarlijk voor blessures.  Dankjewel dus ?

De terreinen kunnen er maar wel bij varen en het maakt mijn werk zòveel aangenamer.  Terreinonderhoud is niet iets wat één iemand kan doen.  Als leden dragen we er allemaal toe bij

Voor alle nieuwe leden onder ons, heb ik wel een belangrijke tip over het schoeisel.  Tennisschoenen zijn een must op een tennisterrein en in principe is het verboden om met enig ander schoeisel het terrein te betreden.  Gewone sportschoenen hebben een diepe groef die het terrein beschadigt (denk aan het patattenveld…).  Tennisschoenen hebben een gladder, breder voetoppervlak en zijn ook ontworpen om de juiste druk op je voetzool te geven bij de snelle bewegingen die je tijdens het tennissen maakt.  Gewone sportschoenen geven zijn smaller, dieper gegroefd en geven niet de juiste druk: je slaat zeer gemakkelijk je voet om in zulke schoenen.  Ronduit gevaarlijk dus, en slecht voor het terrein.   Daarom zijn tennisschoenen verplicht op het terrein. 

Weet je niet welke schoen de beste is?  Ga dan naar onze partner Deweert Sport, zeg dat je lid bent bij TC Vicogne en ze geven je advies over de beste schoen voor jou én je krijgt korting op je schoenen.  Doen!!

Didier

Terreinverantwoordelijke

Vicogne Magazine Augustus
Vicogne Magazine Augustus

Het vuur aan de schenen van één van onze jeugdleden, Cédric Toisoul

Vicogne Magazine Augustus

Cedric begon op 5 jarige leeftijd in onze club. Hij speelde enkele jaren volley-bal en keerde terug naar zijn eerste sport. Benieuwd wat hem blijft drijven in zijn favoriete sport?  TC Vicogne legde hem het vuur aan de schenen in 10vragen.

Hoe ben je bij TC Vicogne terecht gekomen?

Ik kwam bij Vicogne door mijn opa “Eddy” en mijn nonkel Christian. Beide waren toen ook lid. Opa vertelde mij dat er al stages waren voor mijn leeftijd in die Bredense tennisclub.

Wat spreekt er je bijzonder aan in het tennissen?

We leren op de stages veel nieuwe ‘slagen’ bij. Ik vind het leuk dat het buiten is en de sfeer tijdens de stages is super.

Hoe kijk je terug op het vorig tennisseizoen?

Ik ben super blij dat ik de finale mocht spelen in de Polderblomme en hem gewonnen heb.

Wat zijn je sterke punten als tennisser?

Ik probeer heel veel de ballen op de achterlijn te krijgen en slicen vind ik een geweldige slag.

Heb je een voorbeeld in het profcircuit en waarom?

Ik kijk nooit echt tennis op de televisie. Ik speel het liever.

Wat zou je nog graag zien gebeuren in je favoriete tennisclub?

Het zou tof zijn moesten er overdekte terreinen zijn als het regent dat we verder kunnen spelen.

Wie zit er mee aan tafel tijdens je droomdate?

Met mijn pa en ma.

Wat is je ultieme droom?

Een “Acer’s Predator Thronos’ in mijn speelkamer installeren.

Welke slogan wil je meegeven aan de TC Vicogne leden?

Play safe, stay safe

Onze sponsor Inghelbrecht J. & W. aan het woord

Vicogne Magazine Augustus

Sponsoring is een essentieel onderdeel voor de tegenwoordige sportclub.  Het laat ons toe om ons jaarlijkse budget op peil te houden voor investeringen, voor evenementen en clubwerking.  We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de interesse van de lokale ondernemers om onze clubwerking te verbeteren. 

Iedere maand zetten we één van onze sponsors in de kijker.  Deze maand is het de beurt aan Inghelbrecht J. & W.

Vicogne Magazine Augustus

Wie is Inghelbrecht J. & W.?

Jurgen en Willy, zoon en vader die garage garcar bvba uitbaten in Oostende.

Willy is oprichter van de zaak en Jurgen volgt deze op.

Hoe kwam je bij TC Vicogne terecht?

Mijn dochter en kleinzoon zijn aangesloten bij de club.  Af en toe verneem ik van hen dat ze een balletje zijn gaan slaan in de vicogne. 

Speel je zelf tennis of/en doe je nog aan andere sporten?

Neen, mijn passie zijn auto’s en al mijn vrije tijd gaat dan ook naar deze.

Wat verwacht je van de sponsoring van TC Vicogne?

We doen deze uit sympathie ?

Wat  moeten de leden onthouden van Inghelbrecht J. & W. in 1 zin?

Klantvriendelijk, correct en gedreven in hun job!

Vicogne Magazine Augustus

Tennisclub Vicogne

Blauwvoetlaan 2
8450 Bredene

Vicogne Magazine Augustus

©2020 Tennisclub Vicogne | Privacy | Huishoudelijk reglement