Skip to content

TC VICOGNE - Juli MAGAZINE

Woordje van het bestuur

Vicogne Magazine juli

Beste leden,

De maand juli zit er bijna op bij het lezen van de derde editie van ons magazine.  Het bestuur is ondertussen volop bezig met de voorbereiding van de volgende maanden.  Te beginnen met de maand augustus.  Een belangrijke maand.  Ons jaarlijks tornooi staat immers op de planning.  Hopelijk toch!  Want het Corona virus is nog steeds actief en we rekenen dan ook op jullie om hier de nodige aandacht aan te besteden zodat het tornooi kan doorgaan.  Gebruik jullie gezond verstand, hou afstand en volg de misschien wel dwingende doch noodzakelijke instructies van het bestuur of de barverantwoordelijken!  Enkel zo kunnen we samen verder.

Naast alle aandacht die het Corona virus opeist, hebben jullie waarschijnlijk ook al de veranderingen opgemerkt rondom de terreinen.  We hebben ondanks de moeilijke economische tijden toch ook wel wat nieuwe sponsors.  Sponsors met een hart voor TC Vicogne.  We zullen hen in de komende maanden dan ook uitgebreid onder jullie aandacht brengen, en rekenen erop dat bij aankoop bij één van hen, jullie de naam van TC Vicogne laten vallen.

Laat ons nu duimen voor mooi weer en veel tennisplezier de volgende maanden.  Met de inspanning van ons alles kunnen we ook zorgen voor een leuk en Corona-vrij Foodtornooi.

Geert

Penningmeester

Jeugdnieuws

Vicogne Magazine juli

Eindelijk vakantie…! Maar onze jeugd zit alvast niet stil. Op 3 juli speelden heel wat jeugdspelertjes mee op de Vico duo junior-senior-snack editie. Met wat hulp van enkele volwassenen was het voor onze jongeren een fijne avond. Elke jongere speelde 3 matchen van 30 min. De pita smaakte dan achteraf ook heerlijk. Ondanks de minder drukke avond qua supporters verliep de verkoop heel vlot en hebben we een mooie opbrengst voor onze winteractiviteit. Dikke merci!

Sinds 4 juli is de interclub gestart. Onze jeugdspelers komen gedreven op het veld en geven het beste van zichzelf! Enkele spelers wonnen ook hun match en/of haalden een groepsoverwinning binnen. Kom hen zeker nog eens aanmoedigen op de komende thuis ontmoetingen.

  • 26 juli U13 tegen Gistelhof en U15 tegen witte beer op TC Vicogne vanaf 9u
  • 15 augustus U17 tegen St.-Michiels Brugge vanaf 9u
Vicogne Magazine juli

Op 6 juli was het full house, de start van de eerste zomerstage onder een stralende zon. We verwelkomden heel wat nieuwe gezichten. De spelertjes klein en ook groter leerden heel wat bij. De stage werd naar traditie afgesloten met de frietjes van bij onze sponsor, Marie-Claire. En er was meer dit jaar. De laatste dag werden er matchen gespeeld en kregen de spelers een t-shirt aangeboden door Meesschaert & Partners.

De week erop vanaf 13 juli startte de competitiestage. De jeugdspelers kregen in de voormiddag les en vanaf de woensdagmiddag stonden er matchen gepland op de Ethias tour in TC Polderblomme. Elke jeugdspeler stond met veel enthousiasme en inzet op het veld. Dikke proficiat! En of dat niet genoeg was haalden we enkele zeges en ook één eindoverwinning binnen. Top gedaan Cedric!  

Alle ouders met kinderen vanaf 8 jaar hebben een mail ontvangen i.v.m. de inschrijving voor de sla je slag interne clubcompetitie. Mocht die zijn verloren gegaan, en je zoon of dochter wenst deel te nemen, graag iets laten weten voor donderdag 23 juli. De eerste speeldag voor de sla je slag is maandag 27 juli van 16u tot en met 18u.

 

In augustus staat er nog heel wat op de kalender:

  • Maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus zomerstage 2. Deze stage is reeds volzet.
  • Zaterdag 8 augustus kids tour op TC Vicogne. Deelname aan dit recreatief “tornooi” is gratis voor eigen leden. Wie wenst in te schrijven maar niet weet hoe, laat gerust iets weten.
  • Maandag 17 tot en met zondag 23 augustus is er de Ethias Tour op TC Vicogne.  Deelname voor eigen leden is 5 euro i.p.v. 7 euro.  Dit is voor spelers die al ietwat ervaring hebben met matchen spelen maar ook voor degene die reeds wat kids tours hebben gespeeld. Een ideale eerste keer op je eigen club.
  • Maandag 24 augustus is dan de tweede speeldag voor de sla je slag jeugdeditie.

Inge

Jeugdverantwoordeijke

Bar / Clubhuis

Vicogne Magazine juli

We zijn ondertussen al terug een tijdje open, en alles verloopt eigenlijk heel goed. Het blijft wennen maar we zijn blij dat we open kunnen zijn. Ook de vrijwilligers vinden het super dat de regels door het merendeel van de leden goed opgevolgd worden en ondanks wat twijfel bij de start, waren ze snel van overtuigd dat ze in veilige omstandigheden kunnen werken. Enkelen vroegen ons zelfs jullie – de leden – specifiek te bedanken hiervoor.  We merken wel dat het een stuk rustiger is dan andere jaren maar gezien de tijden waarin we ons momenteel bevinden is dit niet abnormaal.

We kijken ook al een beetje vooruit naar ons tornooi die plaats vindt in augustus. Dit jaar zal er opnieuw een speciaal bier aangeboden worden. Welk biertje, langskomen en proeven zal de boodschap zijn ?.

Tijdens deze 2 weken zullen we terug beroep doen op de vele vrijwilligers om iedereen te voorzien van een drankje. Dikke merci alvast op voorhand om de bar tijdens deze periode te willen openen.

Moesten er nog leden zijn die zich geroepen voelen om mee te helpen geef gerust een seintje.

Shirley

Verantwoordelijke bar

Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli

Je lidkaart opladen wordt kinderspel met de oplaadterminal

Vicogne Magazine juli

Je had wellicht al gemerkt dat er tegen de muur naast de TV een extra scherm hangt, dat we tot nu toe niet gebruikten.  Dit is een oplaadkiosk voor je lidkaart waardoor je gemakkelijk kan opladen.  Tot nu toe beantwoordde de software niet aan de eisen die we eraan stelden, maar recent kreeg de kiosk een update en nu is ze klaar voor gebruik.  Je kan het opwaardeersysteem niet gebruiken voor saldoconsultaties.  Dat doe je nog aan de kassa zelf.

Vanaf nu kan je dus eenvoudig, snel en zonder fouten opladen in slechts 3 stappen. 

Zorg ervoor dat je jouw lidkaart en je bankkaart bij de hand hebt vooraleer je begint op te laden

  • Stap 1: je houdt je lidkaart vlak voor de kaartlezer onder het scherm. Het scherm verandert in een keuzemenu waar je kiest voor welk bedrag je jouw kaart wil opladen.  Ben je niet zeker welk bedrag er nog op je kaart staat?  kijk dan in de linkerbovenhoek, daar staat je saldo in het klein weergegeven.
  • Stap 2: kies voor welk bedrag je jouw kaart wil opladen via de knoppen
  • Stap 3: betaal via de bancontact-terminal. Dat kan je doen op de klassieke manier met pincode, maar indien je kaart hiervoor geschikt is en tot bedragen van 50 EUR kan je ook gewoon contactloos werken door je kaart aan de zijkant van de terminal te houden tot je op het scherm ziet dat de transactie verwerkt is.

Ziezo: je saldo wordt opgewaardeerd met het gekozen bedrag en het scherm verandert automatisch opnieuw in het startscherm.  Uit de printer rolt een bonnetje als bewijs van je oplaadbeurt.  Je hoeft verder niets meer te doen.

Belangrijk nieuws over onze clubkledij

Vicogne Magazine juli

Ook dit jaar kan er opnieuw kledij aangekocht worden van het merk Babolat, opnieuw voorzien van ons logo natuurlijk. Het is een gloednieuwe lijn ontwikkeld door Babolat. Er is een mogelijkheid om de kledij te passen vooraleer je bestelt. Spreek gerust iemand van het bestuur aan als je op de club bent.  

Volledig nieuw dit jaar is onze webshop die we dankzij Deweert Sport kunnen opzetten.  Alles wordt daar rechtstreeks geregeld en ook de betaling gebeurt online. Deweert Sport vroeg ons wel om er rekening mee te houden dat bestellingen gebundeld zullen worden met het oog op de bedrukking en dus niet altijd binnen de week zullen kunnen geleverd worden. De bestellingen zullen steeds opgehaald worden door ons, en jullie kunnen deze komen afhalen op de club.  Niet nodig om naar Deweert Sport te gaan.  Wij geven jullie vanzelfsprekend een seintje wanneer de kledij binnen is.

Eén van onze tornooileiders, Norbert Sorel aan het woord.

Vicogne Magazine juli

Samen met Eddy Toisoul zijn we zeer nauw betrokken bij het Vicogne tornooi.  U zal er ons dan ook telkens vinden achter de wedstrijdtafel.  Ik was secretaris van TC De campagnevrienden in Gistel van 1997 tot 2003.  Begin 2003 verhuisde ik echter naar Spanje.

Na mijn terugkomst in België ben ik verhuisd van Gistel naar Bredene.

Ik vond er een club met een heel gemoedelijke sfeer, nl TC Vicogne.  Vicogne zocht clubleiders en zo heb ik mij toen ingeschreven voor de cursussen interclubleider en scheidsrechter.  Gezien mijn verleden als tornooileider bij de Campagnevrienden, mocht ik “uitzonderlijk” ook de cursus als tornooileider volgen.  Ik heb toen de 3 examens met glans afgelegd, en zo had TC Vicogne ook een tornooileider in hun rangen.  In mijn “Gistelse” tijd gebeurde alles nog manueel.  Nu gaat alles met de computer via het programma Elit, en daar had ik totaal geen ervaring mee.  Gelukkig was er Eddy, die al vele jaren ervaring had als tornooileider bij diverse tornooien om het programma uit te leggen.

In 2017 was er het eerste Tennis  & Foodtornooi onder het nieuwe bestuur, en dit was tevens mijn “restart” als tornooileider.  De weergoden verliepen de ganse tijd prima en het tornooi verliep dan ook vlekkeloos.

Een tornooi leiden als enige tornooileider is niet echt een aangename taak.  Soms is het zeer kalm, soms druk met ingeven van uitslagen, telefoontjes om wedstrijden te verplaatsen, toewijzen van terreinen, …  Sedert 2018 leiden Eddy en ikzelf samen de tornooien.

Ook met de Corona perikelen moeten we aandachtig zijn dat de spelers voldoende afstand houden bij de wedstrijdtafel.  De grootste voldoening krijg je na beëindiging van het tornooi, als alles vlot verlopen is en je een applausje krijgt voor de prestaties.

Belangrijk is tevens op te merken dat ik nog nooit een club gekend heb met zoveel vrijwilligers die allemaal de naad uit hun lijf werken om alles in goede banen te laten verlopen.  Proficiat aan al deze mensen!

Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli
Vicogne Magazine juli

Het vuur aan de schenen van één van onze nieuwe leden, Baye Gueye

Vicogne Magazine juli

Baye is één van de nieuwe leden in de club.  Benieuwd wat hem drijft?  TC Vicogne legde hem het vuur aan de schenen in 10 vragen.

Hoe ben je bij TC Vicogne terecht gekomen?

Ik woon op amper 2 km van de club en na een gesprek met Bruno over de club dacht ik waarom niet eens proberen.

Wat spreekt er je bijzonder aan in het tennissen?

Ik vind tennis een heel mooie sport, technisch veel moeilijker dan ik dacht…

Hoe kijk je terug op de vorige tennisseizoenen?

Ik speel nu mijn 3e seizoen en ben nog steeds bezig de verschillende slagen onder de knie te krijgen. De vorige seizoenen zie ik dan eigenlijk gewoon als leermomenten. Ik hoop mijn slagenarsenaal te kunnen uitbreiden zodat ik een veelzijdige tennisser kan worden.

Wat zijn je sterke punten als tennisser?

Mijn forehand is voorlopig mijn beste slag maar ik hoop binnenkort te kunnen zeggen dat alle slagen even goed zijn.

Heb je een voorbeeld in het profcircuit en waarom?

Ik kan wel genieten van alle profspelers, ze hebben elk hun eigen stijl. Ik kan evenveel genieten van Nadal als van het spel van Federer.

Wat zou je nog graag zien gebeuren in je favoriete tennisclub?

Misschien enkele indoorvelden in Bredene zodat we in de winter ook kunnen doorspelen…

Wie zit er mee aan tafel tijdens je droomdate?

Mijn vrouw uiteraard! ?

Wat is je ultieme droom?

Ik ben niet echt een dromer, ben tevreden met wat ik heb en probeer mezelf realistische doelen te geven. Als we op tennisgebied spreken, heb ik als doel zo snel mogelijk nog eens klassement te stijgen.

Onze sponsor Nick Devinck aan het woord

Vicogne Magazine juli

Wie is Nick Devinck?

Nick Devinck is sedert 2007 gestart als aannemer van bouw- en renovatie- projecten.

Vicogne Magazine juli

Hoe kwam je bij TC Vicogne terecht?

Geert Meesschaert is sedert jaren een klant van mij en gaf me de mogelijkheid om TC Vicogne te sponsoren.  Ik aarzelde dan ook geen moment om de plaatselijke tennisclub te steunen.

Speel je zelf tennis of/en doe je nog aan andere sporten?

Ik speel zelf geen tennis.  Ik ga wel met mijn dochter boogschieten in een club te Bredene. Ik doe aan krachttraining bij Manu en Martijn van PHP.

Wat verwacht je van de sponsoring van TC Vicogne?

Naamsbekendheid is altijd welkom.  Via ons spandoek, via mond-aan-mondreclame onder de leden en de bezoekers en via netwerkactiviteiten is dit zeker mogelijk.

Daarnaast ondersteun ik graag de plaatselijke verenigingen.  Eerder was ik sponsor van karateclub Isshin en van  EDC Danscompagnie.

Wat  moeten de leden onthouden van Nick Devinck in 1 zin?

Uw partner in renovatie en bouw!

Vicogne Magazine juli

Tennisclub Vicogne

Blauwvoetlaan 2
8450 Bredene

Vicogne Magazine juli

©2020 Tennisclub Vicogne | Privacy | Huishoudelijk reglement