Skip to content

TC VICOGNE - Juni MAGAZINE

Woordje van het bestuur

Vicogne Magazine Juni

Beste leden,

Juni is de maand van de hoop!  Hoop dat de Corona-crisis stilaan op een lager pitje gaat branden, hoop dat we beetje bij beetje wat vrijheid terugwinnen.  Het is ook de maand van de planning, want EINDELIJK kunnen we ons tennisseizoen goed en wel aftrappen en we hebben heel wat gepland voor jullie.

Stap 1 was de heropening van het clubhuis.  Onder een aangepast regime weliswaar, maar mij hoor je alvast niet klagen, want we zijn eindelijk OPEN, en we zullen vanaf nu opnieuw kunnen genieten van een gezellige babbel achter onze tennismatch.  Steeds met respect van de regels natuurlijk want het “beestje” is nog niet weg.  Respect in dit kader voor onze barvrijwilligers, die zich inzetten ten behoeve van al onze leden.  We zijn jullie dankbaar.

De volgende stappen dienen zich snel aan.  We mogen opnieuw tennisevenementen organiseren in juli en we gaan HARD van start, met stages voor onze jeugd, onze alom gekende Vico-Duo avonden en last but not least starten we ook “Sla je Slag” op tijdens weekends.  Zéker het artikel lezen over de vernieuwde en verkorte formule.  Zoals gezegd: kort maar HARD!

In onze ledenrubriek laten we ditmaal een van onze oudste actief spelende leden aan het woord, en onze redactie onderwierp hem aan een niet aflatende stroom van vragen.

Tot hebben we ook heuglijk interclub-nieuws.  Onder het motto “uitstel was NOOIT afstel” zal Tennis Vlaanderen Interclub laten doorgaan vanaf eind augustus… tot ver in september.  Jeugdinterclub start er al mee in juli.

Een seizoen om te vergeten? Neen hoor!  Juli heeft heel wat in petto, en wacht maar af wat de maanden nadien nog brengen.

Veel leesplezier met deze editie, veel tennisgenot de komende tijd, en bovenal hou het veilig

Bart

Voorzitter

Vicogne Magazine Juni

Jeugdnieuws

Vicogne Magazine Juni

Wat zijn we trots op het bord jeugdvriendelijke tennisclub. Dit logo is een erkenning van tennis Vlaanderen voor de vele inspanningen van onze jeugdspelers, trainers, bestuur en andere helpende handen. Hierdoor krijgen we extra werkingsmiddelen zowel financieel als logistiek. Tijdens de komende zomerstages zullen we alvast de Kastaar racketmeter presenteren. Nog goed nieuws.  De competitie start op. De drie jeugdinterclub ploegen spelen op zaterdag en zondag voormiddag vanaf 9u. Elk weekend vanaf 4  juli. Supporters meer dan welkom!

Naast de zomerstages, kan ook de competitiestage, doorgaan. Inschrijven kan via Tennis Vlaanderen. Dit is een stage ter voorbereiding van een (eerste) tornooi. We spelen de Ethias tour in TC Polderblomme. In de voormiddag van 10u tot 12u volgen de spelers les, gericht op spelsituaties en competitie. In de namiddag trekken de jeugdspelers naar De Haan om deel te nemen aan het tornooi. Wie niet moet spelen die middag kan gerust meegaan om te supporteren. Twijfel je of dit iets voor je zoon of dochter is, spreek de trainers of mij gerust aan. We helpen ook graag met de inschrijving van het (eerste) tornooi.

Binnenkort zal je een mail ontvangen voor de sla je slag-jeugd editie. Via een formulier zal je hiervoor kunnen inschrijven. Dit voor spelers vanaf 8 jaar.

Tot slot enkele belangrijke data:

  • 3 juli: vico duo – junior senior game set and snack. Een vico duo met jeugdspelers van 17u tot 19u en aansluitend de verkoop van snacks ten voordele van de jeugdwerking. Wie heeft er al zin in pita?
  • 8 augustus: Sunweb kids toer in TC Vicogne. Een top dag voor alle jeugdspelers vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar.

Inge

verantwoordelijke Jeugd

Bar / Clubhuis

Vicogne Magazine Juni

Jawel we zijn blij dat de bar weer open mag weliswaar onder een andere vorm.

Eerst en vooral een dikke merci aan de vrijwilligers die zicht ondanks deze rare tijden toch willen inzetten en helpen om de bar te openen.

De infosessie was een succes.  Alvast bedankt voor de talrijke opkomst en jullie inbreng.

Ook wil ik meegeven dat ik dit jaar voor de barwerking zal bijgestaan worden door 2 topdames nl. Stefanie Coopman en Benedicte Wydooghe.

Ook een dikke merci aan de leden om te doen wat van hen verwacht wordt. ( zitten, pijlen volgen, flesjes in de bak zetten, tafels ontsmetten,…)

Biertje van de maand in juli zal de Cuvé Jerome zijn van brouwerij De Meester.  Smakelijk!

Shirley

Verantwoordelijke bar

Vicogne Magazine Juni
Vicogne Magazine Juni
Vicogne Magazine Juni

Terreinen

Vicogne Magazine Juni

Goed nieuws, we kunnen opnieuw sproeien ?

Voordat je begint met tennissen is het noodzakelijk om bij een droge tennisbaan te sproeien. De speeleigenschappen van de baan worden hierdoor vele malen beter, je voorkomt blessures en sproeien draagt bij aan de levensduur van de baan omdat deze dan minder snel slijt.

Hoe doe je dat? Je zorgt dat je altijd in een grote boog sproeit. Zo blijft de gravel mooi liggen.

Sproeien betekent voor het spelen dat je het veld “goed” nat maakt.  Vernevelen is even tussendoor nog even nat maken om verder veilig te kunnen spelen.

Na elke sessie is het noodzakelijk te vegen om een optimale verdeling van het gravel te behouden en dus ook optimale speeleigenschappen en minimale slijtage aan de banen te hebben. De gehele baan moet worden geveegd. Dus ook rondom het veld waar je liep! Het sleepnet correct gebruiken zorgt er ook voor dat de gravel steeds egaal verdeeld blijft.

Didier

Terrein verantwoordelijke

Interclub

Vicogne Magazine Juni

Met enige vertraging, kunnen we dan toch het interclub-seizoen van start laten gaan.  de jeugdploegen starten op 4 en 5 juli, spelen tot tot 15 augustus  en zijn  als volgt samengesteld:  

  • U17 JONGENS : met als vaste spelers : Gert-Jan en Milan . Deze worden bijgestaan door Cedric en Gael  en een aantal RESERVES .  Kapitein is Gert-Jan
  • U13 MEISJES :  met als vaste spelers :Zita , Mihriban ,Kaat en Marie. Deze worden bijgestaan door Tina en Enya en een aantal RESERVES .  Kapitein is Shirley Geselle.
  • U15 MEISJES : met als vaste spelers : Axelle en Judy. Deze worden bijgestaan door Zita , Mihriban ,Kaat en een aantal RESERVES .  Kapitein is Steve Dobbelaere.

Interclub voor volwassenen werd ook verschoven van mei naar 29 augustus en er wordt de ganse maand september doorgespeeld. Alle ploegen moeten zich ook herinschrijven tegen  begin juli. Er zijn een paar kleine wijzigingen in spelers en jammer genoeg valt er 1 damesploeg af  .

Wie nog wil toetreden bij een ploeg OF een nieuwe ploeg vormen, kan zich nog steeds wenden tot mij.

Jaklien

Interclub verantwoordelijke

Vicogne Magazine Juni
Vicogne Magazine Juni

Het vuur aan de schenen van Roland Monteyne

Vicogne Magazine Juni

Roland is sinds jaar en dag een vaste waarde in de club, én hij is op vandaag een van onze oudste actief spelende leden.  Benieuwd wat hem blijft drijven in zijn favoriete sport?  TC Vicogne legde hem het vuur aan de schenen in 10 vragen.

Hoe ben je bij TC Vicogne terecht gekomen?

Ik kwam bij Vicogne door mijn vriend Roger Tavernier zaliger.  Hij vertelde mij hoe gezellig het daar was in die Bredense tennisclub.  En, hij had gelijk!  Ik zou natuurlijk anders in Mariakerke gespeeld hebben, waar ik woon.

Wat spreekt er je bijzonder aan in het tennissen?

Ik heb vroeger in competitie badminton en volleybal gespeeld. Die sporten zijn weggevallen en tennis is minder lastig. Zeker als je dubbels speelt kan je op langere (oudere ?) leeftijd blijven spelen.

Hoe kijk je terug op het vorig tennisseizoen?

Ik heb altijd graag gespeeld in Vicogne.  Vorig jaar was het nog beter door de vele nieuwe gezichten waaronder mijn zoon Peter.

Wat zijn je sterke punten als tennisser?

Ze zeggen dat ik sterk ben aan het net.  Over andere punten zeggen ze niets.  Dus, trek je conclusies maar ?!

Heb je een voorbeeld in het profcircuit en waarom?

Bjorn Borg was mijn en ieders favoriet.  Ik speelde toen zoals zovelen met een raket van Borg.  Ik denk zelfs nog in hout.

Wat zou je nog graag zien gebeuren in je favoriete tennisclub?

Mijn droom is dat jonge leden ook een goeiedag komen zeggen tegen oudere leden.

Wie zit er mee aan tafel tijdens je droomdate?

Mijn droomdate is Wendy Van Wanten.  Maar vertel dat niet aan mijn Annie.

Wat is je ultieme droom?

Mijn ultieme droom is de finale spelen in Wimbledon.

Welke slogan wil je meegeven aan de TC Vicogne leden?

Mijn voorstel als slogan is: “Blijf NIET in je kot, maar ga tennissen!

Onze sponsor Rij-Huis aan het woord

Vicogne Magazine Juni

Wie is Rij-Huis?

Een Rijschool voor rijbewijs B. Wij werken met gemotiveerde en competente rijinstructeurs. Meer dan 80% van de leerlingen is van de eerste keer geslaagd voor het praktisch rijexamen.

Naast praktische rijlessen voor het rijbewijs B, bieden we ook theoretische lessen voor rijbewijs B aan in samenwerking met Stad Bredene, opleiding elektrisch fietsen, wegcode en vormingsmoment voor begeleiders (dit is vanaf maart niet meer verplicht, maar helpt ouders bij de opstart van de rijlessen die zelf geven aan hun kinderen).

Vicogne Magazine Juni

Hoe kwam je bij TC Vicogne terecht?

De vorige eigenaars zijn lid van jullie tennisclub.  Wij dragen sportverenigingen een warm hart toe en behouden dan ook graag het sponsorship.

Speel je zelf tennis of/en doe je nog aan andere sporten?

Ook wij zijn sportief. Onze kinderen zijn actief in de hockey en spelen tennis op Indiana in De Pinte.

Wat verwacht je van de sponsoring van TC Vicogne?

Visualisatie van ons bedrijf is steeds welkom. 

Geholpen worden door een lokale organisatie bij het behalen van een rijbewijs B, een opleiding elektrisch fietsen of bij vragen m.b.t de wegcode, het vormingsmoment maakt dat we gemakkelijk bereikbaar zijn en ook net iets meer op maat advies kunnen verlenen.

Wat  moeten de leden onthouden van Rij-Huis in 1 zin?

Gemotiveerde, ervaren lesgevers die met hart en ziel zich inzetten om het beste naar boven te halen uit elke leerling, rekening houdend met individuele verwachtingen en een hoog slaagpercentage bij praktische examens voor het rijbewijs B!

Vicogne Magazine Juni

"Play for Life" wordt voorlopig even opnieuw "Zomerdubbels"

Vicogne Magazine Juni

Het blijft een rode draad doorheen dit seizoen.  Corona!  Het bleek niet gemakkelijk om het concept play for Life Corona-proof te maken en daarom wordt het even on hold geplaatst. Aangezien er wél veel interesse bestaat om te dubbelen, richten we voorlopig opnieuw onze beproefde zomerdubbels in.

In de Zomerdubbels, kan je iedere voormiddag van 9 tot 11 uur een dubbel spelen, zonder zelf op zoek te moeten gaan naar een dubbelpartner.  Ideaal voor leden met een variabel werkrooster of leden die met pensioen zijn.  Jullie vullen een speelrooster in dat jullie toegestuurd wordt, en wij doen de rest, van indeling van de dubbels tot reservatie van het terrein

Interesse, of gewoon info nodig?  neem dan contact met alain.risack@tcvicogne.be 

Sla je slag in een nieuw jasje

Vicogne Magazine Juni

Sommigen keken er al rijkhalzend naar uit, maar door de beperkende maatregelen, was het jammer genoeg nog niet mogelijk om met onze interne clubcompetitie “Sla je slag” te beginnen.  De kogel is door de kerk, alea iacta est, driewerf hoera!  We kunnen eraan beginnen vanaf juli.   

Voor het klassieke format waarbij men elkaar uitnodigt om elke wedstrijd afzonderlijk te spelen, heb je echter tijd nodig opdat alle wedstrijden gespeeld kunnen worden.  Door de drukke clubagenda van deze zomer, met stages, tornooi, Interclub en Vico-avonden is het niet meer mogelijk om via dit format te werken.  Geen nood! Er bestaan geen problemen; enkel oplossingen!   

Het format van “Sla je slag” wordt dit seizoen in een corona-editie omgetoverd, via een laddertornooi en interclubformule, met een beperkt aantal speeldagen waarop gespeeld kan worden en waarop méér dan één wedstrijd gespeeld zal kunnen worden.  Iedereen zal kunnen deelnemen en voor de reizigers onder ons: je hoeft niet alle wedstrijddagen aanwezig te zijn: 3 op 5 is reeds voldoende om in aanmerking te komen voor het klassement. 

“Sla je slag” is spelen onder vrienden in een mild competitieve setting.  Al is het om wedstrijdritme op te doen, al doe je het voor de ongedwongen sfeer, al strijd je liever gewoon voor de eer, al ga je resoluut voor dat competitief kantje… Iedereen heeft wel een reden om mee te doen.  Niet twijfelen en inschrijven. 

Binnen enkele dagen krijgt ieder lid via een clubmail de uitnodiging tot inschrijving, het reglement en de speeldata.  ZEKER inschrijven.

Vicogne Magazine Juni
Vicogne Magazine Juni

Tennisclub Vicogne

Blauwvoetlaan 2
8450 Bredene

Vicogne Magazine Juni

©2020 Tennisclub Vicogne | Privacy | Huishoudelijk reglement