Skip to content

TC VICOGNE - oktober MAGAZINE

Voorwoord

Vicogne Magazine Oktober

We ruimen stilletjes aan de club een beetje op, het clubhuis is intussen (verplicht) gesloten, en de terreinen zullen tijdens de herfstvakantie ook in wintermodus gebracht worden.  Wij blijven in gedachten graag bij jullie aanwezig deze winter, via ons magazine en via social media.  Stay tuned voor interessante nieuwtjes en informatie. Je leest onze oktober editie alvast hieronder.  De volgende editie zal begin december online komen.

Terugblik op een Corona-seizoen

Vicogne Magazine Oktober

We hadden de intentie om vanaf de eerstvolgende dagen met goed weer de bar nog te openen – al was het maar voor enkele weken – maar de ontwikkelingen mbt Corona-besmettingen in ons land en de opgelegd horeca-maatregelen dwingen ons om het clubhuis voor dit seizoen definitief te sluiten.  Tegelijkertijd heeft het weer sinds eind september niet meegezeten en zo komt er aan het outdoor-seizoen stilaan een einde, jammer genoeg dit jaar zonder onze traditionele “Fin de saison” afsluiter.  Ook onze laatste grote activiteit van het jaar, “Vicogne Feest” voorzien begin december, kunnen we evenmin laten doorgaan; het is niet verantwoord om een dansfeest met al onze clubleden samen in één zaal te organiseren.

Vicogne Magazine Oktober

Het seizoen werd gedomineerd door Corona en dat had een grote weerslag op de clubactiviteiten die we konden organiseren.  Mààr we bekijken ook graag de positieve kant van het verhaal: tennis bleek ook een ideaal tijdverdrijf in deze tijden omdat je afstand kan houden van elkaar tijdens het sporten.  Dat heeft ervoor gezorgd dat een stuk meer mensen de weg gevonden hebben naar onze mooie sport: nòòit hadden we zoveel spelende leden. 

Onze boodschap aan alle leden die onze club al enkele jaren kennen: We’ll be back in full force. Volgend jaar hopen we op een normale manier te kunnen spelen en opnieuw te genieten van alle randanimatie die synoniem is met TC Vicogne. 

Aan alle nieuwe leden sinds dit jaar: you ain’t seen nothing yet!   Geniet volgend jaar niet enkel van het tennisspel, maar ook van de gezelligheid op onze club, van Interclubontmoetingen, van de BBQ’s, van de tennisavonden, de tornooien, de …, dit als speler en als tennis-enthousiast.

Aan de leden die tijdens de winter indoor elders spelen en aan onze jeugdleden die winterlessen volgen: Playsafe!!  We blijven de corona-updates van tennis Vlaanderen publiceren gedurende het volledige winterseizoen. 

Bart
Voorzitter

Vicogne Magazine Oktober

Bar / clubhuis

Vicogne Magazine Oktober

Oktobermaand = sluitingsmaand.  Ditmaal draaide het uiteindelijk uit op een verplichte sluiting, maar laten we eerlijk wezen, de laatste weken was het clubhuis in feite al niet veel meer open omwille van het slechte weer.  Op naar volgend jaar, hopelijk onder betere omstandigheden. 

Tijd voor wat reflectie, dachten we ook. We hebben aan de vrijwilligers gevraagd hoe het voor hen was om tijdens de afgelopen maanden de bar te doen. We kregen zéér leuke reacties binnen, zò leuk dat we besloten om enkele vrijwilligers in een apart artikel om beurt aan het woord te laten. Maar eerst wil ik alle vrijwilligers bedanken om ook dit seizoen er te staan en ons clubhuis mee draaiende te houden. Zonder hen is er geen clubhuis.  

In het eerste artikel uit de reeks, geven we het woord aan Edwin Van Ham en Stijn Ingelbrecht.

Shirley

Verantwoordelijke bar

De Clubvrijwilliger: Edwin en Stijn

Vicogne Magazine Oktober

Waarom was je graag vrijwilliger bij TC Vicogne (om het met Jambers woorden te zeggen: wat drijft je)

Voor Stijn is het Duidelijk.  “Inge (Waelkens nvdr) drijft me ?.”  Inge durfde ’s avonds ook al eens de bar doen, maar in haar functie als bestuurslid werd ze even snel weer weggeroepen, en dan nam ik graag over.  Eigenlijk hield ik daar altijd wel wat rekening mee.  TC Vicogne is tenslotte een familieclub hé, en zo kon ik mijn echtgenote ook helpen.

Edwin vindt de bardienst ook een uitstekende reden om ook iets langer te kunnen blijven plakken ?.  Als er dan wat minder volk was, kon je dan samen met sportieve mensen een laatste drankje drinken en de tent sluiten, letterlijk, in mijn geval.  “Trouwens, ik hou ervan om de bar te doen.  Tijdens de winter doe ik het ook wel eens voor de basket en de school van mijn dochter.”

Wat zijn je ervaringen als vrijwilliger bij TC Vicogne in dit toch wel aparte jaar?

Voor Edwin was het dragen van het masker, de afstand houden en het op tijd sluiten niet altijd even gemakkelijk, maar gezien de omstandigheden perfect logisch en volledig te begrijpen.  “Tegelijkertijd kijk ik nu al uit naar betere tijden, wanneer we volgend jaar normaal zullen kunnen werken, genieten van de drukte in de bar en zonder alle maatregelen kunnen werken.  Fingers Crossed”

Stijn vindt het gewoon “leuk”.  “Het is altijd gezellig en iedereen is behulpzaam in de club.  Een plezier om dan even de handen uit de mouwen te steken”

Vicogne Magazine Oktober
Vicogne Magazine Oktober

Hoe hebben jullie het ervaren om de bar te doen dit seizoen?

Stijn: “’Het was wat aanpassen door de maatregelen maar het was uitstekend georganiseerd en alles liep zeer vlot.”

Edwin treedt die mening bij: “in het begin een aanpassing, maar het bleef super en het is voor herhaling vatbaar volgend jaar, maar dan hopelijk in betere omstandigheden.”

Hoe denk je dat de leden dit jaar hun clubhuisbezoeken ervaren hebben, gezien het aparte jaar?

Edwin: “Het is voor niemand gemakkelijk geweest en we merkten wel dat de leden verlangden naar de feestjes die er andere jaren blijkbaar spontaan ontstonden ?.”

Stijn denkt dat algemeen gesproken iedereen “het clubhuis positief ervaren heeft, ondanks de maatregelen”. “Het was wat wennen soms, zeker omdat iedereen moest zitten, maar ik heb niemand horen klagen, integendeel.  Leden waren blij dat het clubhuis open was.  Soms had ik de indruk dat er zelfs meer volk aanwezig was op doordeweekse dagen, maar het feit dat er geen activiteiten konden doorgaan, zorgde wel dat het minder druk was aan de bar zelf.”

Vond je dat je genoeg gesteund werd door het bestuur omtrent de corona-maatregelen en heb je feedback voor het bestuur?

Stijn: “Alle mogelijkheden waren er en alles was ook voorzien qua materiaal, zoals ontsmettingsmiddel, mondmaskers enz. Ik had ook de indruk dat alle barmedewerkers écht wel de juiste ingesteldheid hadden.  Ze vulden zelf aan wanneer nodig.  Ook de trainers hadden die correcte mentaliteit.  OK, je hebt altijd wel mensen die wat lakser zijn mbt de regels, maar dankzij de juiste ingesteldheid van de medewerkers en trainers, was dit een minderheid en volgden de meeste leden netjes de regels, waardoor wij niet hoefden op te treden als ne flik (gelukkig want dat zou ik minder leuk gevonden hebben).”

Edwin voegt daaraan toe: “steun van het bestuur was zeker in orde.  Als je het dan hebt over feedback die we morgen geven, dan zou ik zeker naar volgend jaar toe proberen om het terras nòg gezelliger te maken, met bv zeteltjes, een luifel en misschien ook wat achtergrondmuziek voor buiten?”

Dankjewel Stijn en Edwin voor jullie hulp dit jaar en we noteren jullie feedback.  In de komende 2 magazines laten we enkele andere vrijwilligers aan het woord

Vicogne Magazine Oktober

Lesgeven in het Corona-seizoen

Vicogne Magazine Oktober

De start van het buitenseizoen was niet zoals we het gewoon zijn. Vooraleer we aan de lentelessen konden starten hadden we eerst nog enkele winterlessen af te werken, die we door de eerste lockdown in maart niet hebben kunnen afwerken. Toch met een klein hartje begon ik aan de planning want we wisten niet hoe alles verder zou verlopen.  Maar iedereen was zo flexibel dat de planning heel vlot ging, het verlangen om terug te kunnen tennissen was bij iedereen heel groot. Wat dit seizoen opvallend was dat er meer vraag was naar lente- en zomerlessen, waardoor de lessen snel volzet waren. We hebben dit jaar ook ons trainersteam uitgebreid, waardoor we zo goed als elke dag lessen konden aanbieden. De tennisstages waren dit jaar ook een succes, de stages waren reeds een week voor aanvang volzet.

Onze lessen hebben we door de corona ook aangepast naar lessenreeksen van 4, waardoor de deelnemers niet gebonden zijn aan een langere lessenreeks van 8. Onze start-2-tennislessen hebben we dit jaar ook laten doorgaan, weliswaar met een aangepast aantal deelnemers per groep. Wij hebben dit gelimiteerd tot 4, zodat we deze lessen Coronaproof konden aanbieden.

Spijtig dat we dit jaar onze kidstour en food tornooi hebben moeten annuleren, hopelijk kunnen we deze volgend jaar terug laten doorgaan.

Ook al was het geen tennisseizoen zoals anders, toch hebben we het niet aan ons hart laten komen er werd veel gelachen en plezier gemaakt op het terrein. Iedereen hield zich ook goed aan de maatregelen, waardoor we terug een heel mooi tennisseizoen achter der rug hebben.

Kevin
Hoofdtrainer

Jeugdnieuws

Vicogne Magazine Oktober

Net zoals vorige winter nemen we deel aan enkele Sunweb Kids Toers. Dit is op een heel recreatieve manier kennis maken met een match spelen. Dit voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

De organisatie zal natuurlijk doorgaan onder voorbehoud van nieuwe Corona-maatregelen, maar op zich is Kidstennis een verrijkende ervaring voor uw kinderen.  Bekijk deze video alvast samen met uw zoon of dochter

Hieronder vind je de 2 tornooien waaraan Tc Vicogne wil deelnemen met de kids

  • Op zondag 22 november van 13u30 of 16u in OTC (Ostend Tennisclub).
  • Op zondag 31 januari van 10u of 14u in TC Blankenberge.

Voor de spelers die klaar zijn om matchen te spelen is er een Ethias toer. Dit is een tornooi met een tabel, zoals in een grand slam. Twijfel je of uw zoon of dochter hiervoor klaar is, spreek gerust eens hun trainer aan.  We nemen gezamenlijk deel aan volgende tornooien:

  • Van 11 december tot en met 20 december in TC Ghistelehof.
  • Van 13 februari tot en met 21 februari in TC Duinbergen.

Wens je in te schrijven voor een tornooi, graag via mail doorgeven.  Op die manier kunnen we de club vragen om onze leden op dezelfde dagen te laten spelen. Het is altijd leuk om naar elkaars match te kunnen kijken en supporters mee te hebben.  Veel speelplezier en hopelijk tot snel op een Ethias of Sunweb Kids Toer.

Inge
Jeugdverantwoordelijke

Vicogne Magazine Oktober

Slajeslag 2020

Vicogne Magazine Oktober

Ondanks de onzekerheden die 2020 geboden hebben we toch een ‘Sla je Slag Corona Editie’ kunnen organiseren.  Geen dubbel (want dat mocht aanvankelijk niet ) maar alleen een ENKEL editie met VASTE dagen afwisselend op zaterdag en zondag.

Hierin waren er totaal 28 mensen hiervan waarvan 19 mannen en 9 vrouwen. Het eindresultaat van deze titanenstrijd na 64 matchen verspreid over 9 speeldagen, levert de volgende Top 3 op:

Top 3 heren

Top 3 dames

Bruno Vernaillen

Joke Cappon

Ian Monteyne

Daniëlle Vandenbroeck

Chris Sabbe

Benedicte Wydooghe

Een dikke proficiat aan alle andere deelnemers. Het bestuur dankt specifiek ook Timmy voor de puike organisatie.

Dit jaar viel de prijsuitreiking (ook letterlijk) in het water.  Niet getreurd echter.  De winnaars mogen thuis nog een leuke prijs verwachten.  Joke en Bruno, zeker open doen als er aan de deur gebeld wordt.

Onze sponsor CK aan het woord

Vicogne Magazine Oktober

Wie is CK? 

De afkorting staat voor “Coopman Kristiaan”.  Ik ben zaakvoerder van CK bvba die gespecialiseerd is in algemene elektriciteitswerken, sanitair en chauffage.

Hoe kwam je bij TC Vicogne terecht? 

Mijn vrouw is gestart met start-to-tennis dit jaar en heeft er daardoor een nieuwe passie bij. 

Ik ben dan ook eens komen zien tijdens een Vico-duo en zag het plezier van de spelers en het deed me deugd het enthousiasme te zien van allen. 

Deze heeft me dan ook de doorslag gegeven om de club te sponseren! 

Speel je zelf tennis of/en doe je nog aan andere sporten? 

Jammer genoeg heb ik daar niet veel tijd voor. Als het lukt ga ik met mijn gezin de zondag fietsen of wandelen. ? 

 Wat verwacht je van de sponsoring van TC Vicogne? 

Reclame voor de firma 

Wat moeten de leden onthouden van CK in 1 zin? 

Service, kwaliteit en ervaring! 

Vicogne Magazine Oktober
Vicogne Magazine Oktober

Tennisclub Vicogne

Blauwvoetlaan 2
8450 Bredene

Vicogne Magazine Oktober

©2020 Tennisclub Vicogne | Privacy | Huishoudelijk reglement