Skip to content

TC VICOGNE - september MAGAZINE

Woordje van het bestuur

Vicogne Magazine September

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, en de herfst komt aan de horizon opdagen.  We herhalen onze wil om zo lang mogelijk de terreinen open te houden, maar veel zal afhangen van het weer. En zoals we eerder deze week mochten meemaken zal dat geen evidentie worden. Vanaf nu zullen we het dus dag per dag moeten bekijken.  Hopelijk kunnen we toch nog genieten van enkele mooie speeldagen.

Ik moet ook droevig nieuws melden.  Norbert Bentein, clublid sinds vele jaren, is afgelopen week overleden na een lange strijd.  Norbert was tot vorig seizoen regelmatig te zien op onze club.  Dit seizoen ging het een stuk moeilijker en is Norbert niet meer komen spelen. Vorige week heeft hij uiteindelijk de strijd verloren.  Norbert was Doctor in de dierengeneeskunde, Dierenarts bij het FAVV, beheerder KNVMMR (Koninklijke Nationale Vereniging van de Medische Militaire Reserve), gewezen voorzitter Fifty-one club Oostende, voorzitter Vief Bredene en had een ere-onderscheiding in de Kroonorde en Leopoldsorde. Hij laat zijn echtgenote Ann Vandecasteele achter, zijn 2 kinderen en kleindochter.  Ann en kleindochter Noémie zijn eveneens lid bij TC Vicogne.

We zijn in onze gedachten bij hem en bij zijn echtgenote Ann.  Ann, onze innige deelneming en veel sterke in deze moeilijke dagen.

Het rouwregister kan online ingevuld worden via www.uitvaart-oostende.be

Bart De Graeve

Voorzitter

Vicogne Magazine September

Nieuws uit het clubhuis

Vicogne Magazine September

Je zou het niet zeggen als je NU naar buiten kijkt, maar september bleek nog een serieuze meevaller voor onze favoriete sport.  We hebben mogen genieten van droog weer en gezellige avonden op onze club.  We beleefden zelfs een heuse Indian summer.

Maar het werd duidelijk dat de herfst naderbij komt: de verlichting diende al wat vroeger te branden, de avonden werden al kouder en de dekentjes kwamen al eens naar boven. Maar het bleef gezelligheid troef, soms nét tot aan het verplichte sluitingsuur. ?

De vrijwilligers van dienst doen het al het hele seizoen perfect! Gewoon super! Dikke merci hiervoor.  Zonder hen kunnen we het clubhuis niet regelmatig openen en kunnen we niet genieten van de leuke momenten na de tennis. Beste vrijwilligers, dank je wel.  We zullen dit zeker niet vergeten of zomaar laten passeren.  In de volgende editie van het magazine zullen we peilen naar jullie indrukken in dit toch wel a-typische seizoen.

We hebben ook beslist dat we in oktober in de mate van het mogelijke open zullen blijven (op voorwaarde dat Odette geen ander familielid op ons afstuurt natuurlijk).  Het clubhuis zal tijdens de week ook ‘s avonds open zijn om nog dat laatste pintje, glaasje cava, een vedetje of een “Rougeke”  te kunnen drinken.  Hopelijk kunnen we nog genieten van enkele mooie speeldagen want voor we het weten moeten we helaas onze netten weer opbergen en is het seizoen definitief voorbij.

Veel tennisgroetjes

Shirley

Verantwoordelijke clubhuis

De Tornooizomer

Vicogne Magazine September

Aangezien er geen interclub was dit jaar heb ik me eens verdiept in de tornooideelnames van onze clubleden. Van de 259 tellende Vicogne leden hebben er 47 leden dit seizoen deelgenomen aan 1 of meerdere tornooien buiten de club (=18,1 % ). Dat lijkt misschien niet veel, maar we mogen niet vergeten dat we een familiale club zijn en als eerste doelstelling hebben: de mooiste sport ter wereld spelen in de gezelligste club van Bredene in het hart van de Vicognewijk.  Als dan ruwweg 1/5de  van ons totaal aantal leden deelneemt aan tornooien, dan mogen we dat een succes noemen. Bovendien werd een groot aantal tornooien geannuleerd omwille van Covid, en op enkele van die geannuleerde tornooien stonden eveneens Vicogne-leden op de deelnemerslijst. Mochten deze tornooien doorgegaan zijn, dan zou het aantal tornooideelnames wellicht nòg hoger gelegen hebben.

Van die 47 leden waren er 10 jeugdspelers die een tornooi hebben gespeeld. Cedric heeft 1 finale gewonnen. Van de resterende 37 volwassenen werd aan 18 enkeltornooien en 12 dubbeltornooien  deelgenomen. Dat is zeer veel, rekening houdend dat sommige spelers 3 tot 4 keer spelen per tornooi.  Hieronder de ranglijsten.

Meest aantal gespeelde tornooien

We tonen hier de top 4.  Joke heeft er 10 op haar conto staan, van kortbij gevolgd door Bruno met 9 tornooien, Barbara met 8 en Shirley met 7.

Het Cava-tornooi van TC de Polderblomme was het drukst bezette tornooi voor Vicogne-leden, met 16 deelnemende koppels. Tot slot hebben 11 Vicogne-leden aan één enkel tornooi deelgenomen.

Er werden ook een heel aantal finales betwist met Vicogne-spelers in de hoofdrol (joepie ?).  Hieronder het overzicht voor de volwassenen.

Gewonnen Finales: in ENKEL: Cédric en Bo, in DUBBEL: 2 keer Bruno en 1 keer: Bo, Liza, Didier en Joke

Verliezende finalisten: in ENKEL: Barbara, in DUBBEL: 2 keer: Benedicte en 1 keer: Sophie , Steve D , Barbara , Geert en  Liza.

Vicogne Magazine September

Winnende finalisten

Vicogne Magazine September

Verliezende finalisten

Vicogne Magazine September

Proficiat aan al deze personen. In oktober zijn de NIEUWE klassementen voorzien.  Dat lees je dan in het volgende magazine.

Je “ontledende cijferaar”, Jaklien

Vicogne Magazine September

Jeugdnieuws

Vicogne Magazine September

De sla je slag vernieuwde editie werd een succes. Elke maand vanaf juli werd er gedurende twee uur matchen van een half uur gespeeld. De laatste middag werden de laatste punten uitgereikt. Aansluitend was er de prijsuitreiking voor de winnaars per leeftijdscategorie.

Op de foto herken je Cedric Toisoul en Judy Dobbelaere bij de 12 tot 16 jarigen en Tina Ingelbrecht bij de 8 tot 11 jarigen. Voor de andere deelnemers was er een troostprijs. Dikke proficiat aan alle deelnemers! Volgend jaar hopelijk vanaf mei met dezelfde formule.

Inge

jeugdverantwoordelijke

Wintertennis

Vicogne Magazine September

Elk jaar organiseren we ten behoeve van de kinderen wintertennis op diverse locaties.  We proberen dan meteen ook enkele bijkomende terreinen te fiksen voor volwassen leden die graag in de winter verder willen tennissen. Leden kunnen zich dan organiseren in een groepje om de prijs per individu te drukken.

Concreet kunnen we voor dit seizoen nog beschikken over 1 terrein gedurende 2 uur op vrijdagavond in het Sint-Andreasinstituut, dus 4 leden max per uur.  Indien jullie met méér dan 4 geïnteresseerden zijn, kunnen jullie meteen de 2 uur bezetten en de prijs delen door het aantal deelnemers.  Kostprijs per uur in Sint-Andreas is 8 EUR per uur per terrein.  Er kan 20 weken gespeeld worden (vanaf begin oktober tot eind maart).  Interesse, of kan je een groepje van spelers samenstellen om iedere vrijdag te spelen.  Stuur dan een mail naar bart.degraeve@tcvicogne.be

Ook in De Haan is er nog mogelijkheid op donderdagavond tussen 18h30 en 20h30.  Je speelt daar op een full tennisterrein met uitstekende ondergrond en dit maakt de prijs per uur iets duurder: 15 EUR per uur.  Om organisatorische redenen vraagt de sportdienst van De Haan dat de spelers daar rechtstreeks de terreinen afhuren.  Interesse?  Stuur een mail naar bart.degraeve@tcvicogne.be.  Ik stuur je dan de gegevens van de sportfunctionaris van De Haan door.

Vicogne Magazine September

Skivakantie in april

Vicogne Magazine September

We blijven in winterse stemming.  Zoals aangekondigd in een aparte clubmail willen we graag opnieuw een skireis organiseren in 2021.  Vorige edities waren een schot in de roos: een gezellige bende, een mooie locatie, nagenoeg perfecte pistes en ideale weersomstandigheden. 2020 was iets minder; de reis werd geannuleerd omwille van de lockdown.  Jammer, maar veiligheid ging boven alles.

Nieuwe poging in 2021, en opnieuw richting Frankrijk, Val Thorens.  Touroperatoren doen hun uiterste  best om corona-proof te kunnen werken, dus we gaan ervan uit dat de reis veilig zal verlopen.  In ieder geval vertrekken we niet zonder één of andere vorm van Corona-garantie.  Aarzel niet, en geniet van een week in de sneeuw met de clubleden.

Heb je interesse om te gaan skiën?  Vul dan zeker je naam in het formulier hieronder in.  Meer info nodig? Neem dan contact op met alain.risack@tcvicogne.be

Onze sponsor Samson aan het woord

Vicogne Magazine September

Sponsoring is een essentieel onderdeel voor de tegenwoordige sportclub.  Het laat ons toe om ons jaarlijkse budget op peil te houden voor investeringen, voor evenementen en clubwerking.  We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de interesse van de lokale ondernemers om onze clubwerking te verbeteren. 

Iedere maand zetten we één van onze sponsors in de kijker.  Deze maand is het de beurt aan Samson N.V.

Vicogne Magazine September

Wie is Samson N.V.?

SAMSON nv, opgericht in België in 1978, is een volwaardige dochteronderneming van SAMSON AG.  en bedient vanuit de Belgische vestiging Belgische en Luxemburgse klanten.

Het brede productassortiment omvat een uitgebreid scala aan hoogwaardige mechanische, pneumatische, elektro pneumatische en elektronische regelaars, regelkleppen en regelsystemen, alsmede omvormers, transmitters en flowmeters.

In de loop der jaren heeft SAMSON haar betrouwbaarheid in tal van industrieën ruimschoots bewezen, zoals in de chemie, petrochemie, energie, farmacie, HVAC, gebouwautomatisering, machinebouw, offshore, scheepsbouw en voeding & drank.

Hoe kwam je bij TC Vicogne terecht?

Via bestuurslid Geert Meesschaert.  Geert ken ik al jaren als actief lid van de Top Westvlamingen en wij werken samen met Geert op vlak van outplacement. Met de top Westvlamingen komen we regelmatig tezamen om lekker te lunchen, te netwerken en ook te spreken over elkaars interesse gebieden.  Vandaar de sponsoring voor TC Vicogne.

Speel je zelf tennis of/en doe je nog aan andere sporten?

Ik speel intensief tafeltennis, ga veel fietsen en doe intens aan motorsport.  Zelfs in het buitenland.

Wat verwacht je van de sponsoring van TC Vicogne?

De sportbeoefening bevorderen. 

Wat  moeten de leden onthouden van Samson N.V. in 1 zin?

Kwalitatieve producten voor de procesindustrie met een bijhorende excellente service.

Denk in deze Corona tijden ook aan onze sponsors die ons steunen!

Vicogne Magazine September

Tennisclub Vicogne

Blauwvoetlaan 2
8450 Bredene

Vicogne Magazine September

©2020 Tennisclub Vicogne | Privacy | Huishoudelijk reglement